A méz különleges ízt kölcsönöz ennek a finom süteménynek, ugyanakkor előnyös tulajdonsága, hogy hamar elkészül, hosszabb ideig is eltartható, ha el nem fogy.

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg Rama margarin
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 20 dkg margarin
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál tej
Kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Keverjünk habosra 20 dkg cukrot, 5 dkg rama margarint, 1 egész tojást és a mézet.
Keverjük a liszthez a sütőport, és adagoljuk a masszához, miközben a tejjel is hígítjuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és alacsony fokon megsütjük.
Közben készítsük el a csokimázat, amihez olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a porcukrot és a kakaót, végül a tejet.
A kihűlt süteményt kockára vágjuk, csokimázba mártjuk, végül a kókuszreszelékben is megforgatjuk.
Tipp:
Mézes tészta sütésénél figyeljünk arra, nehogy tovább süssük,ugyanis keserű lehet a túlsütött sütemény.
Vélemény, hozzászólás?