Kókuszkocka recept

Kissé eltérő a klasszikus kockától, de a benne lévő krém teszi különlegesen ízletessé.

Kókuszkocka recept

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 gramm porcukor
  • 200 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 100 gramm tej
  • 100 gramm vaj olvasztva
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál gyümölcs likőr
  • csipetnyi só

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Csokiszósz:

  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • löttyintés rum

Külseje:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 mokkás kanál kakaó

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22×30 centiméteres sütőformát, és vajazzuk ki.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.

Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét. Öntsük az elkészült masszát a sütőformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.

Amíg sül a piskóta, készítsek el a csokiszószt, ehhez a vajat és a cukrot tegyük tálba és állítsuk gőzfürdő fölé, folyamatos keverés mellett melegítsük össze. Tegyük hozzá a kakaót, vaníliás cukrot keverjük csomómentesre, majd a tejet is tegyük hozzá. Forraljuk össze, öntsük hozzá a rumot és vegyük le a tűzről.

A kihűlt piskótának vágjuk le a széleit, szeleteljük helyes kis kockákra. A tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral, a kókusz reszeléket keverjük össze a kakaóval.

A piskóta kockákból egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a közepét, majd töltsük meg a tejszínhabbal, mártsuk a csokiszószba és hempergessük meg a kókuszreszelékbe.

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább egy órára.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!