Kekszes krémes

Pillanatok alatt, ráadásul sütés nélkül készül el, ez a mennyei édesség. A lágy krém és a puha keksz harmóniáját, soha sem lehet megunni.

Kekszes krémes

Hozzávalók:

  • 1 csomag háztartási keksz

Krém:

  • 0,8 l tej
  • 2 csomag vanília puding, főzés nélküli
  • 300 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Csokimáz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Áztatás:

  • 1 dl tej
  • 1 dl erős kávé

Elkészítés:

Öntsük a habtejszínt, robotgép táljába és verjük kemény habbá. Közben a pudingport keverjük a tejjel, sűrű krémmé. Az elkészült tejszínhabot, vaníliás cukrot dolgozzuk simára a pudinggal.

Kekszes krémes
Egy nagyobb jénai tál aljára fektessük, sorban egymás mellé a kekszet, amit előtte mártsunk a tejjel összekevert kávéba.

Terítsük a kekszre a vaníliás krém felét, majd folytassuk a műveletet egy keksz réteggel, amire a maradék vaníliás krémet kenjük el. Az utolsó réteg, keksz legyen.

A mázhoz forraljuk fel a cukrot a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, majd simítsuk a keksz tetejére.

Fogyasztás előtt, néhány óra erejéig, pihentessük hűtőben.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!