Kakaós omlós krémes recept

A lágy krémmel készült finom, omlós krémes nem újdonság, az egyszerűsége csak emeli az élvezeti értékét, hiszen nagyon finom édesség.

Kakaós omlós krémes recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 10 dkg margarin
  • 10 g szalakáli
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 evőkanál tej

Krém:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tasak főzés nélküli csokoládés puding
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szalakálit a tejben oldjuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt, gyúrjunk lágy, könnyen kezelhető tésztát. Osszuk három részre, és egy 30×20 méretű tepsi hátoldalán nyújtsuk vékonyra.

A lapokat süssük 170 fokon, nagyjából 8-10 perc alatt szép, halvány sárgára. Csúsztassuk a megsült lapokat konyharuhára, vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

Amíg hűlnek a lapok, állítsuk össze a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. A tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzátesszük a vajas krémet, és alaposan összedolgozzuk.

Helyezzünk tálcára egy lapot, egyenletesen kenjük el a krém felét. Tegyük rá a másik lapot, a maradék krémmel kenjünk meg, a harmadik lappal fedjük le, és szórjuk meg porcukorral.

Egy éjszakára tegyük hűtőbe az elkészült süteményt, addig megpuhul a tészta, összeérnek az ízek. Másnap kockára szeletelve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!