Kakaós kalács

Kakaós kalács

Nem mondhatom, hogy diétás kalács, de a foszlós, puha tésztának és a meleg, folyós kakaónak, egyszerűen nem lehet ellenállni. Elkészítése egyszerű, az élmény mennyei.

LilaLicsi -kakaos-csiga-01

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 5 evőkanál kristály cukor
  • 4 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 4 evőkanál olaj

Töltelék:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • pici vaj

Elkészítés:

A munka oroszlán részét ismét a robotgépre bízom, ezért a tálba öntöm a száraz alapanyagokat, így keverek rajta pár fordulat erejéig. Hozzáadom a langyos tejet, az olajat és a tojások sárgáját, majd alaposan kidolgozom. A simára kidolgozott tésztát egy órán keresztül kelesztem. Közben elkészítem a kakaót, amihez a cukrot hozzáadom és kikeverem. A jól megkelt és kidolgozott tésztán, apró buborékok találhatók, ezt a tésztát deszkára öntöm, két részre osztom és kinyújtom. A tésztát olvasztott vajjal bekenem, így szóróm rá a kakaó felét és feltekerem. Egy kivajazott tepsibe terítem mindkét feltekert kalácsot és ismét kelesztem fél óra erejéig. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 30-40 perc alatt meg is sül. Egyszerűen készítem, de ettől függetlenül időigényes. A fogyasztásához, már nincs szükség ennyi időre, szívből ajánlom az elkészítését.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. október
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!