Joghurttorta
Ideális édesség lehet a meleg, nyári napokon, hiszen könnyű, hűsítő és nagyon finom.

Hozzávalók:
Piskóta
- 3 db tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 csapott evőkanál liszt
Krém
- 300 g görög joghurt
- 250 ml habtejszín
- fél citrom leve
- egy narancs reszelt héja
- porcukor ízlés szerint
- egy csomag vaníliás cukor
- 1 csomag expressz zselatin fix
Idény gyümölcs, ízlés szerint.

Elkészítés:
Készítsük el a piskótát, ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki. Közben a fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kész masszát, egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton használva kezdjük el a habot felverni és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.
Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Egy pár órára, tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le.
Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.
Vélemény, hozzászólás?