Joghurttorta

Joghurttorta

Ideális édesség lehet a meleg, nyári napokon, hiszen könnyű, hűsítő és nagyon finom.

Joghurttorta

Hozzávalók:

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 csapott evőkanál liszt

 Krém

  • 300 g görög joghurt
  • 250 ml habtejszín
  • fél citrom leve
  • egy narancs reszelt héja
  • porcukor ízlés szerint
  • egy csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix

Idény gyümölcs, ízlés szerint.

Joghurttorta

Elkészítés:

Készítsük el a piskótát, ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki. Közben a fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kész masszát, egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton használva kezdjük el a habot felverni és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.
Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Egy pár órára, tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le.
Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!