Húsgombóc paradicsom szószban

Egyszerűen elkészíthető étel és egyben tökéletes fogás is, a húsgombóc paradicsom szószban. Hasonló a mi töltött paprikánkhoz, de azért mégis, kicsit más ízvilág. Olasz imádóknak, spagetti imádóknak, kötelező elkészíteni.

Húsgombóc paradicsom szószban

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús, bármilyen húsból jó
  • 2 db tojás
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 2 kisebb fej vörös hagyma
  • só, bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 x 500 ml passzírozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom
  • pici barna cukor
  • olívaolaj

Elkészítés:

A húsgombóc hozzávalóit, a darált húst és a pici tejben megáztatott kenyér szeleteket, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, 1 marék apróra vágott petrezselymet, 1 fej vörös hagymát lereszelve, 2 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal és alaposan összedolgozzuk. Tegyük be a hűtőbe, amíg a paradicsomszószt elkészítjük.

Egy kisebb fej, lereszelt vöröshagymát, pici olívaolajon megpárolunk. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsom levet, majd adjunk hozzá 2 dl vizet és a zúzott fokhagymát. Forraljuk fel, majd hagyjuk gyöngyözni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, pici cukrot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A húsos masszából, formázzunk apró golyókat, tegyük bele a paradicsomos szószba, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. Alacsony hőfokon rotyogtatva, 30-40 perc alatt elkészül. Köretként, bármilyen tészta illik hozzá, mi spagetti falók vagyunk, ezért készítettem így.

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!