Hamis rizottó

Hamis rizottó

Különbözik ugyan a krémesen elkészített változattól, de ha szeretnénk egy könnyű vacsorával meglepni a családot, akkor ez tökéletes választás.

Hamis rizottó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg gomba szeletelve
  • 20 dkg prágai sonka csíkokra szelve
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szokásos módon főzzük meg a rizst. Közben egy nagyobb lábasban, kevés olajon, pároljuk üvegesre, a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombát.

Sózzuk, szórjuk meg borssal, gyakori kevergetés mellett, pároljuk. Az elkészült gombához adjuk a sonkát, zöldborsót, tört fokhagymát, és pároljuk puhára.

A ragut, a megfőtt rizst és a reszelt sajt felét keverjük össze, töltsük egy kivajazott jénai tálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percen keresztül. Ezután borítsuk tálra, szórjuk a tetejére a maradék sajtot, toljuk vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt ráolvad.

Tálalásnál díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, de kínálhatunk mellé reszelt sajtot is.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!