Gyümölcsös piskótarolád recept

Friss gyümölcsökből  készítve igazán frissítő és zamatos édesség. Könnyű, egészséges és nagyon finom desszert, amit cukormentesen is érdemes kipróbálni.

Gyümölcsös piskótarolád

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál fruktóz
  • 5 púpos evőkanál mandulaliszt

Krém:

  • 250 g görög joghurt
  • 250 ml habtejszín
  • fél citrom leve
  • egy narancs reszelt héja
  • 1 csomag expressz zselatin fix

Gyümölcs ízlés szerint.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent 30×40 cm-es tepsibe terítjük, és nagyjából 10-12 perc alatt megsütjük. A forró piskótát tiszta, enyhén nedves konyharuhába tekerjük, hogy a formája megmaradjon.

Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.

A kihűlt piskótára kanalazzuk a joghurtos krém kétharmad részét, majd ízlés szerint megszórjuk a gyümölcsökkel, és szorosan feltekerjük. A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és díszítsük gyümölcsökkel vagy tört mandulával.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!