Görög saláta recept

Egy pazar saláta, gazdag ízvilággal, ami friss zöldségekből készül, így akár önmagában vagy köretként is fogyaszthatjuk, hiszen nagyon egészséges és ízletes.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 20 szem olívabogyó
  • 20 dkg fehér sajt

Öntet:

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé vagy fehérbor ecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • csipet só

Elkészítés:

Első lépésként az öntetet készítsük el, hiszen amíg a zöldségeket összevagdossuk, addig az ízek összeérnek. Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és adjuk hozzá az alaposan elmorzsolt oregánót. Legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

Közben a zöldségeket, mossuk meg. Az uborkát lehetőleg vágjuk egyforma méretű kockákra, a hagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedeljük, míg a sajtot 2 x 2 cm-es kockákra.

A felaprított zöldségeket tegyük üvegtálba, locsoljuk rá az öntetet, és rázogatva keverjük össze. Legalább egy órára tegyük vissza a hűtőbe.

Tipp:

Frissen sült, ropogos kenyér lepényt kínálhatunk mellé, ha csak önmagában fogyasztjuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!