Gombaleves

Idő hiányában, hét közben gyorsan elkészíthető leveseket ütök össze. A gombaleves hamar elkészül, tápláló, ízletes, és nagyon jól tud esni.

Gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 szál lestyán
  • 1 csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A gombaleveshez szükséges gombát, folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk, és vékonyan szeleteljük fel.

A vajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a gombaszeleteket, majd letakarva pároljuk, amíg levet ereszt. Szórjuk rá a lisztet, kicsit pirítsuk meg, majd a tűről lehúzva, szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel, bő egy liter vízzel. Sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele az egész hagymát, a lestyánt és főzzük 20 percen keresztül.

Végül tegyük bele a tejfölt, az aprított petrezselymet és folyamatosan kevergetve főzzük össze. A gombaleves galuskával vagy tésztával gazdagítva kerül az asztalra.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!