Idő hiányában, hét közben gyorsan elkészíthető leveseket ütök össze. A gombaleves hamar elkészül, tápláló, ízletes, és nagyon jól tud esni.

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1/2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl tejföl
- 2 szál lestyán
- 1 csokor petrezselyem aprítva
Elkészítés:
A gombaleveshez szükséges gombát, folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk, és vékonyan szeleteljük fel.
A vajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a gombaszeleteket, majd letakarva pároljuk, amíg levet ereszt. Szórjuk rá a lisztet, kicsit pirítsuk meg, majd a tűről lehúzva, szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel, bő egy liter vízzel. Sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele az egész hagymát, a lestyánt és főzzük 20 percen keresztül.
Végül tegyük bele a tejfölt, az aprított petrezselymet és folyamatosan kevergetve főzzük össze. A gombaleves galuskával vagy tésztával gazdagítva kerül az asztalra.
Vélemény, hozzászólás?