Fokhagymás burgonyafelfújt recept

A burgonya, a maga sokszínűségével és elkészítésének rengeteg variációjával sokféle ételhez, így a húsokhoz is kiváló köret.

Fokhagymás burgonyafelfújt

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 2 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • reszelt szerecsendió
  • 50 dkg krumpli
  • 2 evőkanál szezámmag
  • zsiradék a formához

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet a tejszínnel, a liszttel és a tojással. Hámozzuk meg a fokhagymát és préseljük hozzá, majd ízesítsük sóval, reszelt szerecsendióval.

Hámozzuk és mossuk meg a krumplit, reszeljük durvára és tegyük a masszába.

Kenjünk ki 4 nagyjából egyforma méretű hőálló tálkát, vagy muffin sütőt, szórjuk meg 2 evőkanál szezámmal és töltsük bele a masszát.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig. Ha megsült borítsuk ki és máris tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!