Epres salsa

Epres salsa

Nagyon könnyű és friss nyári étel, alakbarát és roppant egyszerű elkészíteni. Egy kis plusz a grillezett húsok mellé, ami igazán élvezetes íz kombinációt alkot.

epres-salsa-01

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 3 db kivi
  • 1/2 db uborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • késhegynyi fahéj
  • csipet chili pehely

Elkészítés:

Az alapanyagokat mossuk meg, majd aprítsuk kockákra.

Egy tálba vegyítsük össze az eper, kivi és uborka kockákat, adjuk hozzá a hagyma karikákat is. Az öntethez keverjük ki a citromlét és a mézet, adjunk hozzá egy késhegynyi fahéjat, végül pedig szórjuk bele a chilit.

Öntsük rá a gyümölcsökre, és rázogassuk össze. Fogyasztás előtt, hűtőben érleljük 20-30 percet.

Pikáns kísérője, a húsoknak, halaknak.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!