Egyszerű palacsinta recept

Egyszerű palacsinta

Ha létezik olyan étel, amit mindenki szeret, akkor az a palacsinta. Lehet sós vagy édes, és számtalan módon variálható.

Egyszerű palacsinta

Hozzávalók:

  • 24 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szikvíz
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.

Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a szódavizet, hogy híg, krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés tejjel hígíthatjuk.

Sós palacsinta készítése esetén, sót keverünk hozzá. Édes töltelék esetén ízletesebb, ha 5 grammnyi cukrot adunk hozzá, viszont így nagyobb a letapadás veszélye, ezért célszerűbb a töltelékhez keverni, illetve megszórni cukorral az elkészült palacsintákat. A lisztet vegyíthetjük, teljes kiőrlésű búzaliszttel illetve abból is készíthetjük a masszát.

Készítsük elő a felmelegített olajat, palacsintasütőt és egy spatulát, amivel forgatjuk a palacsintákat.

A palacsintasütőt felhevítjük, teszünk bele fél evőkanálnyi olajat, megforgatjuk, hogy az egész felülete olajos legyen, majd 1 dl-nyi masszát merünk bele, megforgatjuk, hogy egyenletesen elterüljön.

Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta rázogatás mellett, el nem válik a palacsintasütőtől, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Sütés közben merőkanállal keverjük fel a masszát, ne hagyjuk, hogy a liszt leülepedjen. Ez a mennyiség 12-14 darabhoz elegendő.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!