Dobálós savanyúság

Imádom ezt a módszert. A savanyúságok eltevéséhez, csak a levet kell elkészíteni, és már dobálhatom is bele, ami szem szájnak ingere, vagy ami a kertből bekerül.

dobálós savanyúság

Hozzávalók:

  • 3 liter víz
  • 2 dl ecet 20 % -os
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg só,
  • 1 kávéskanál borkén
  • ízlés szerint mustármag, bors, babérlevél, kapor, torma

Elkészítés:

Bármilyen edény vagy tartály alkalmas erre a célra, lehet műanyag, üveg, vagy cserép. Azokat az alapanyagokat használom fel, amit szívesen fogyasztunk, karfiol, paprika, uborka, zöld paradicsom, cseresznyepaprika, gyöngyhagyma.

Ehhez a mennyiséghez, egy  5 literes, műanyag tetővel ellátott vödröt használok.

A levét elkészítem, mindent alaposan összekeverek, és beleöntöm a tartályba.

Ezután adom hozzá, az alaposan megtisztított zöldségeket. Lezárom, hűvös helyre teszem, és naponta megkevergetem.

Nagyjából 2 hét eltelte után, már kivehető belőle a savanyúság, ugyanakkor folyamatosan tölthető is.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!