Diós muffin recept

Diós muffin

Kedvelem a muffin recepteket, mert rendkívül változatos finomság és szinte gyerekjáték az elkészítése.

Diós muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg dió darabolva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztára szórjuk az összetört diót, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni az aljára.

Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!