Csörögefánk recept

A farsangi időszak elmaradhatatlan édessége a fánk. Olyan receptet mutatok, ami nem csak finom, de egészséges is.

Csörögefánk recept

Hozzávalók:

  • 100 gramm pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 150 gramm pásztói durumbúza sima liszt (DSL)
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 szem édesítő 50 ml vízben feloldva
  • 70 gramm vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál rum
  • csipetnyi só
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, majd morzsoljuk össze a puha vajjal. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, dolgozzuk össze alaposan, készítsünk lágyabb tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük 30 percre a hűtőbe.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 5 mm vastagságúra, majd derelyevágóval (pizzaszeletelőt használtam) tetszőleges formákra vágjuk. A rombusz alakút középen metsszük be, és a tészta egyik sarkát húzzuk át a bemetszésen.

Csörögefánk recept
Bő olajban, közepes lángon, rövid ideig mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fruktózzal kevert fahéjjal szórjuk meg, és melegen tálaljuk.
Csörögefánk recept

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!