Csokoládétorta tejszínes krémmel

Ez a piskóta fantasztikus, puha állagú, egyszerűen elkészíthető, és elronthatatlan. Jól eltartható, nagyon ízletes, tökéletes recept.

Csokoládétorta tejszínes krémmel

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 gramm porcukor
  • 200 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 100 gramm tej
  • 100 gramm vaj olvasztva
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál gyümölcs likőr
  • csipetnyi só

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 50 gramm porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és vajazzuk ki.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.

A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.

Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.

Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.

Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.

A kihűlt piskótát, vágjunk három részre, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük az oldalát.

Utolsó lépésként, hintsük meg a tetejét kakaóval.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!