Csokoládétorta mogyoróval
Csokoládétorta sokféleképpen készíthető. Ez a torta csupa csokoládé, puha tésztából habos, lágy krémből készült, és valódi kalóriabomba.

Hozzávalók:
- 250 gramm étcsokoládé
- 120 gramm porcukor
- 60 gramm mogyoró apróra tördelve
- 60 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
- 4 tojás
- 4 evőkanál meleg víz
Csokoládékrém:
- 250 gramm étcsokoládé
- 250 ml tejszín
- 50 gramm vaj
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra. Az étcsokoládét tördeljük apró darabokra, és vízfürdőben olvasszuk meg, majd tegyük félre hűlni.
Addig válasszuk külön a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval, verjük kemény habbá.
Közben a tojássárgáját a cukor hozzáadásával alaposan össze dolgozzuk, azaz fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a meleg vizet is. Csurgassuk a tojásos keverékhez a kihűlt étcsokoládét, majd az átszitált lisztet is dolgozzuk bele. Egy spatula segítségével, óvatosan forgatva, keverjük össze a csokoládés masszát a fehérjével és a tört mogyoróval. Öntsük egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába, és 170 fokon, 25-30 perc alatt süssük meg. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez, tördeljük össze az étcsokoládét. Melegítsük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vajat, majd az összetört csokoládét. Folyamatos keverés mellett, forraljuk fel, húzzuk le a tűzről és hűtsük ki, legjobb, ha ezt hűtőben tesszük. Amikor már nagyon hideg a csokoládé massza, tegyük robotgép táljába és magas fokozaton dolgoztatva, keverjük krémes állagúvá.
A kihűlt tortalapot vágjuk ketté, kenjük meg a csokoládé krém felével, a maradék krémet terítsük el a tetején. Díszítsük egész mogyoróval és fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Vélemény, hozzászólás?