Csirkemell jóasszony módra

A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos, és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató, és finom fogás.

Csirkemell jóasszony módra

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemell
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg kenyér szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csomag petrezselyem aprítva
  • 2 kg burgonya

Elkészítés:

A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.

A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.

A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.

Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.

Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!