Csirkemájkrém recept

A házilag készített májkrémet roppant egyszerű elkészíteni és fenségesen finom. Az áruházakban kapható széles választék után, eszünkbe sem jut, hogy a saját konyhánkban gyártsuk a májkrémet, pedig mindössze 15 percre van szükség.

Csirkemájkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.

Egy kisebb lábosban, négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.

Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.

Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal, és húzzuk le a tűzhelyről.

Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.

Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva, akár 2 hétig is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!