Csirke Sztroganoff módra

Csirke Sztroganoff módra

A klasszikus bélszínből készül, de szűzpecsenyéből, csirke vagy pulykamellből is pikáns és különleges ételt varázsolhatunk az asztalra.

Csirke Sztroganoff módra

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg kenyér szalonna
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 dl tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük, ujjnyi csíkokra. Sózzuk és szórjuk meg borssal. Egy lábasba hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a csirkemell csíkokat.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az uborkát kockákra.

Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonna kockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.

Nagyjából 15 perc párolás után, adjuk hozzá az uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra. Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!