Manapság, nem csak marhahúsból készül vadas. Ez a pikáns, mustáros mártás remekül illik a csirkéhez is. Annak ellenére, hogy zsemlegombóccal szokás tálalni, spagettivel is nagyon finom és különleges fogást, lehet az asztalra varázsolni.

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1/2 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl, 12%-os
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, citromlé ízlés szerint
- pici zsiradék
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
A húst megmosom és csíkokra szeletelem. A zöldségeket is tisztítom, mosom és aprítom. Pici zsiradékon a húst megpirítom, sózom, borsozom, pici fűszerpaprikával meghintem, adok hozzá 2 evőkanál citromlét, babérlevelet, majd a saját levében puhára párolom.
A cukrot karamellízálom 2 evőkanálnyi olajon, hozzáadom a zöldségeket, a kockára vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, így dinsztelem néhány percig, majd felöntöm vízzel vagy alaplével és puhára főzöm. Az elkészült zöldségeket botmixerrel pépesítem, majd ezt a mártást, a húsra öntöm. Összeforralom, hozzáadom a mustárt, a tejfölben elkevert liszttel sűrítem és néhány percig lassan forralom.
A spagettit bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm és az elkészült csirkemelles ragúval tálalom.
Vélemény, hozzászólás?