Csirke csíkok vadas mártásban Licsi módra

Manapság, nem csak marhahúsból készül vadas. Ez a pikáns, mustáros mártás remekül illik a csirkéhez is. Annak ellenére, hogy zsemlegombóccal szokás tálalni, spagettivel is nagyon finom és különleges fogást, lehet az asztalra varázsolni.

Csirke csíkok vadas mártásban Licsi módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl, 12%-os
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, citromlé ízlés szerint
  • pici zsiradék
  • 1 csomag spagetti

Elkészítés:

A húst megmosom és csíkokra szeletelem. A zöldségeket is tisztítom, mosom és aprítom. Pici zsiradékon a húst megpirítom, sózom, borsozom, pici fűszerpaprikával meghintem, adok hozzá 2 evőkanál citromlét, babérlevelet, majd a saját levében puhára párolom.

A cukrot karamellízálom 2 evőkanálnyi olajon, hozzáadom a zöldségeket, a kockára vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, így dinsztelem néhány percig, majd felöntöm vízzel vagy alaplével és puhára főzöm. Az elkészült zöldségeket botmixerrel pépesítem, majd ezt a mártást, a húsra öntöm. Összeforralom, hozzáadom a mustárt, a tejfölben elkevert liszttel sűrítem és néhány percig lassan forralom.

A spagettit bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm és az elkészült csirkemelles ragúval tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!