Csibe becsinált
A kertből szedett első adag zöldborsó, tisztelet az édes emlékeknek, hiszen vannak örök emlékek, például az akác illata vagy a nagyinál töltött nyarak becsinált levese.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 40 dkg zöldborsó
- 6 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé kockázva
- 1 kisebb zellergumó kockázva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál kacsa zsír
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 ág lestyán
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva
Elkészítés:
A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A kacsazsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét bele tesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.
Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk.
Vélemény, hozzászólás?