Csibe becsinált

Csibe becsinált

A kertből szedett első adag zöldborsó, tisztelet az édes emlékeknek, hiszen vannak örök emlékek, például az akác illata vagy a nagyinál töltött nyarak becsinált levese.

Csibe becsinált

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé kockázva
  • 1 kisebb zellergumó kockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál kacsa zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 ág lestyán
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A kacsazsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét bele tesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.

Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.

Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!