Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite

Piroslik a cseresznyénk, imádom, mert ellenállhatatlanul finom, és zamatos. Ilyenkor szeretem elkészíteni ezt a süteményt, mert villámgyorsan állítható össze, puha és tele van friss cseresznyével.

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg cseresznye magozva
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, és a meleg vizet habosra keverjük. Eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A habosra kevert tojássárgájához adjuk a reszelt citromhéjat, finoman belekeverjük a lisztet, és a tojások kemény habját.

Kivajazott tortaformába öntjük, és a cseresznye szemeket rászórjuk a tetejére. Nem kell lisztbe forgatni a gyümölcsöt, nem fog az aljára süllyedni.

180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt megsül. Tálalásnál szórjuk meg porcukor és vaníliás cukor keverékével.

Cseresznyés pite

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!