Csángó pecsenye recept

Viszonylag ritkán készítem el, habár nagyon ízletes és könnyen elkészíthető étel.

Csángó pecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg rövidkaraj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg marinált paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt bors
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát félig olvasszuk ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.

Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.

Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük. Öntsük a megsült bordákra a paprikás ragut.

Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!