A gasztronómiában jól ismert Cordon blue, nem más, mint sajttal és sonkával töltött, rántott hús. Igazán ízletes fogás, amely méltán érdemelte ki a népszerűséget. Imádom sertéskarajból készíteni, habár eredetileg borjú húsból készült.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 8 szelet füstölt sonka
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- só
- liszt, zsemlemorzsa, 3 db tojás
Elkészítés:
A húst, nyolc vastagabb, de egyforma szeletekre szeljük. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de nem teljesen. Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd egy szelet, jó minőségű sonkát és a reszelt sajtot terítjük a hússzeletre. Feltekerjük, majd egy hústűvel összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.
Tipp:
Nem igazán szeretek bíbelődni a hús összetűzésével, ezért a hússzeleteket feltekerem, majd alufóliába szorosan becsavarom. Tepsibe rakosgatom, öntök alá egy deciliter vizet. Az egészet befedem alufóliával és betolom a sütőbe. 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt el is készül. A kihűlt, tömör hússzeleteket panírozom be, sütöm ki forró kókusz zsírban. Tálalás előtt félbe vágom, hasáb, steak burgonya vagy rizs társaságában kerül az asztalra.
Vélemény, hozzászólás?