Cordon bleu

A gasztronómiában jól ismert Cordon blue, nem más, mint sajttal és sonkával töltött, rántott hús. Igazán ízletes fogás, amely méltán érdemelte ki a népszerűséget. Imádom sertéskarajból készíteni, habár eredetileg borjú húsból készült.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • liszt, zsemlemorzsa, 3 db tojás

Elkészítés:

A húst, nyolc vastagabb, de egyforma szeletekre szeljük. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de nem teljesen. Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd egy szelet, jó minőségű sonkát és a reszelt sajtot terítjük a hússzeletre. Feltekerjük, majd egy hústűvel összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.

Tipp:

Nem igazán szeretek bíbelődni a hús összetűzésével, ezért a hússzeleteket feltekerem, majd alufóliába szorosan becsavarom. Tepsibe rakosgatom, öntök alá egy deciliter vizet. Az egészet befedem alufóliával és betolom a sütőbe. 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt el is készül. A kihűlt, tömör hússzeleteket panírozom be, sütöm ki forró kókusz zsírban. Tálalás előtt félbe vágom, hasáb, steak burgonya vagy rizs társaságában kerül az asztalra.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!