Rendkívül laktató, szaftos, és ízletes fogás. A magyar konyha népszerű és kalóriadús étele, sok fokhagymával és szalonnával készítve.

Hozzávalók:
- 1 kg tarja vékonyan szeletelve
- 25 dkg füstölt szalonna
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- 5 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.
A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.

A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?