Cigánypecsenye recept

Rendkívül laktató, szaftos, és ízletes fogás. A magyar konyha népszerű és kalóriadús étele, sok fokhagymával és szalonnával készítve.

Cigánypecsenye recept

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja vékonyan szeletelve
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.

A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.

Cigánypecsenye recept
Közben a szalonnát szeleteljük fel és vagdossuk be. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük és félre tesszük.

A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.

A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!