Burgonya sajttal recept

Köretnek készült, de mivel nagyon tápláló és gazdag ízvilágú, ezért előételként is szervírozhatjuk. Egyszerű, de mindenek előtt, tökéletesen ízletes fogás.

Burgonya sajttal

Hozzávalók:

  • 4 darab nagyobb burgonya
  • 6 szelet bacon
  • 100 g füstölt sajt
  • 2 zsálya levél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.

Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart.

Burgonya sajttal
Miután befejeztük az összeállítást, aprítsuk össze a fűszernövényeket. Öntsünk 2 evőkanál olívaolajat a burgonyatornyok közé, szórjuk meg sóval, fűszerezzük borssal és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.

Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.

Tipp:

A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!