Bográcsgulyás recept

Itt a jó idő, kikerül a konyha a kertbe, hiszen eljött a szabadban való főzés ideje. Egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.

Bográcsgulyás recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár kockázva
  • 3 fej vöröshagyma aprítva
  • 15 dkg szalonna
  • 4 db sárgarépa karikára vágva
  • 2 db fehérrépa karikára vágva
  • 1/4 zellergumó
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 4 db nagyobb krumpli
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint majoránna
  • só, fűszerpaprika
  • 2 szál lestyán
  • csípős paprika

Elkészítés:

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy, két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk, és főzzük félpuhára a húst.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt, és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. Nagyjából húsz perc rotyogtatás után, tegyük bele a krumplit, és a csipetkét, kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!