Ananászos salsa

Ananászos salsa

Nem kell mindig a megszokott salátákat tálalni. Nagyon jól tud esni, valami igazán pikáns és különleges húskísérő is. Erre én, az ananász salsát használom. Lehet főzött vagy nyers, darabos vagy folyékony és változatos színű.

Ananászos salsa

Hozzávalók:

  • 1 db ananász vagy 1 konzerv ananász
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • só, bors
  • petrezselyem levele

Elkészítés:

Az ananászt tetejét, alját levágom, a közepét kiszedem és kis kockákra darabolom. A lilahagymát, paprikát, paradicsomot apró kockákra szeletelem. Az összedarabolt zöldségeket egy tálba teszem, ráfacsarom a citrom levét, hozzáadom az összezúzott fokhagymát, barna cukrot, sózóm, megszórom borssal, ráöntöm az olívaolajat, majd botmixerrel összezúzom. Kis időre, be teszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szárnyasok, sült húsok mellé tökéletes, de párolt zöldségekre halmozva vagy egy könnyű vacsorának elkészítve is megfelel.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!