Ananászos pizza

Ananászos pizza

Olasz konyha szerelmes vagyok, imádom az ízvilágát, az egyszerűségét. Lenyűgöz, az a temperamentum, ahogy az ételeiket készítik és fogyasztják.

Ananászos-pizza

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • pici só
  • némi cukor az élesztőhöz

Elkészítés:

A meleg vízben, némi cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet és sót, egy nagyobb tálban összekeverjük. A liszt közepébe, egy lyukat formázunk, ebbe öntjük bele a felfutott élesztőt és a három evőkanál olívaolajat.
Egy villa segítségével, apránként hozzákeverjük a lisztet. Az összeállt tésztát, alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Addig dolgozunk a tésztával, amíg sima felületű tésztát kapunk, ami nem ragad a kezünkre. A tál szélén végig csorgatunk két evőkanál olívaolajat, letakarjuk a tésztát és három órán át kelesztjük. A megkelt tésztát deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és négy részre vágjuk. Ismét átgyúrjuk és kelesztjük még fél órán keresztül.
Közben előkészítjük a sonkát, ananászt, paradicsomszószt, és lereszeljük a sajtot. Körkörös mozdulatokkal nyújtsuk ki egy centi vékonyra a tésztát, tegyük sütőlemezre, kenjük meg paradicsom szósszal. Locsoljunk rá, egy evőkanál olívaolajat, szórjuk rá a reszelt sajtot, erre tegyük a sonka szelteket, ananász darabokat, tépkedjünk rá bazsalikom leveleket.220 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15-20 perc alatt készül el.
A tészta mennyiségből, 4 db, nagyjából 30 cm-es átmérőjű pizzát tudunk készíteni, illetve 2 db gáztepsi méretű adag készülhet.
Ha nincs ennyi tésztára szükség, nyugodtan tegyük be a hűtőbe, egy későbbi felhasználásra.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!