Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

A tésztát percek alatt össze lehet állítani, végtelenül egyszerű és bármivel variálható. Az alap receptet áfonyával, dióval és meggyel ízesítettem.

Áfonyás muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 150 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg áfonya
  • 2 marék dió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd bő félig töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztába tetszőlegesen tehetünk áfonyát, diót, meggyet, csokoládé darabkákat.

Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt muffin-okról vegyük le a papírokat és porcukorral elkevert vaníliás cukorral meghintve, kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!