A rostban gazdag sárgabarack valódi vitaminbomba, amit egész évben érdemes fogyasztani. Rendkivül magas benne az A-, C- és B-vitamin. A tápláló és alacsony kalória tartalmú kajszival megerősíthetjük az immunrendszerünket és még bőrünket is széppé varázsolhatjuk vele.
Hozzávalók
- 500g túró
- 120g puha vaj
- 4 tojássárgája
- 300g liszt
- csipet só
- 16 darab sárgabarack
- 16 darab kockacukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 150g morzsa
- 100g vaj
Elkészítés
- A vajat, a sót és a sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót és a lisztet, majd gyorsan tésztává dolgozzuk.
- A kész tésztát legalább 1 órára hűtjük.
- Mossuk meg a sárgabarackot, vegyük ki a magokat és cseréljük ki egy szem kockacukorral.
- A tésztából hengert formálunk és 16 részre osztjuk.
- A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.
- A gombócokat sós vízben három evőkanál cukorral és vaníliás cukorral 15 perc alatt puhára főzzük.
- A zsemlemorzsát vajban, folyamatos keverés mellett pirítjuk. Végül 1 evőkanál kristálycukorral megpirítjuk.
- A megfőtt gombócokat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és a zsemlemorzsába forgatjuk.
Tipp
Tegyünk egy kis cukorot és vaníliát a főzővízbe, hogy a gombócok ízét fokozza.