Ez a recept glutén és cukormentes, a joghurt torta vegyes bogyós gyümölcsökkel mutatós, de bármilyen puhább idénygyümölcs kerülhet a joghurthoz, barack, eper akár gránátalma is.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 evőkanál fruktóz
- 4 púpozott evőkanál mandulaliszt
- 330 g görög joghurt
- 200 ml habtejszín
- 0,5 citrom leve
- 1 db narancs reszelt héja
- 20 g expressz zselatin fix
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 170 C-ra.
- A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat.
- A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet.
- A kész masszát vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.
- Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá.
- Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.
- A kihűlt piskótát hagyjuk a tortaformában, kanalazzuk rá a joghurtos krém felét, majd helyezzünk rá ízlés szerint a gyümölcsökből.
- A maradék krémet terítsük a gyümölcsökre, és tört mandulával vagy gyümölcsökkel díszítsük.