Joghurt torta

Ez a recept glutén és cukormentes, a joghurt torta vegyes bogyós gyümölcsökkel mutatós, de bármilyen puhább idénygyümölcs kerülhet a joghurthoz, barack, eper akár gránátalma is.

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál fruktóz
  • 4 púpozott evőkanál mandulaliszt
  • 330 g görög joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 0,5 citrom leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 20 g expressz zselatin fix
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 170 C-ra.
  2. A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat.
  3. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet.
  5. A kész masszát vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.
  6. Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá.
  7. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.
  8. A kihűlt piskótát hagyjuk a tortaformában, kanalazzuk rá a joghurtos krém felét, majd helyezzünk rá ízlés szerint a gyümölcsökből.
  9. A maradék krémet terítsük a gyümölcsökre, és tört mandulával vagy gyümölcsökkel díszítsük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük