A Tiramisu egy klasszikus olasz, sütés nélküli desszert. Kávéval átitatott babapiskóta rétegek és a finom mascarponés krém alkotják ezt a házi tiramisut.
Hozzávalók 4 adag
- 400 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 460 ml tejszín
- 6 ek. cukor
- 375 ml kávé
- 3 ek. likőr
- 2 ek. kakaópor
Elkészítés
- Egy tálkában keverjük össze a kávét a likőrrel.
- A tejszínt verjük habbá.
- A mascarponet és a porcukrot keverjük össze, adjuk hozzá a habbá vert tejszít és a likőrt.
- A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávéba, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg krém kerül, amit ismét megszórunk kakaóval.
- Az elkészült süteményt a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.