Tiramisu tojás nélkül

A Tiramisu egy klasszikus olasz, sütés nélküli desszert. Kávéval átitatott babapiskóta rétegek és a finom mascarponés krém alkotják ezt a házi tiramisut.

Hozzávalók 4 adag

  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 460 ml tejszín
  • 6 ek. cukor
  • 375 ml kávé
  • 3 ek. likőr
  • 2 ek. kakaópor

Elkészítés

  1. Egy tálkában keverjük össze a kávét a likőrrel.
  2. A tejszínt verjük habbá.
  3. A mascarponet és a porcukrot keverjük össze, adjuk hozzá a habbá vert tejszít és a likőrt.
  4. A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávéba, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg krém kerül, amit ismét megszórunk kakaóval.
  5. Az elkészült süteményt a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük