Főzz könnyen és egyszerűen!

Főzz könnyen és egyszerűen!

A cserépedényekben készült ételek íze zamatosabb, ízletesebb, hiszen finoman párolódik, a fűszerek íze jobban átjárja az alapanyagokat.

mazas-keramia

Többféle cserépedény kapható, nem is egyszerű a választás a belül mázas, natúr vagy kívül-belül mázas edények közül. Használatuk típustól függően változik, azonban a benne készült ételek finomabbak, zamatosabbak.

A mázatlan agyagedényeket javasolt beáztatni a főzés megkezdése előtt és jó tudni, hogy gáztűzhelyre, illetve nyílt lángra nem ajánlatos tenni. A mázas, minőségi agyagedény használható kemencében, sütőben, illetve főzőlapon lángvédő betéttel használva. A cserépedényben való főzés lényege, hogy hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten készül az étel. A főzés első lépése, hogy felengedjük vízzel, majd beletesszük az alapanyagokat. Azokat az alapanyagokat, amelyek rövidebb idő alatt készülnek el, csak később tegyük a cserépedénybe.

Használatuk igényel némi tanuló időt, de aki már használta az nem is akar másban főzni, hiszen egyszerűbben készül el a lencsefőzelék vagy a székelykáposzta.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!