Zúzapörkölt

Zúzapörkölt

Nem igazán vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont nyáron a bográcsban elkészített pörkölt, egy pohár jófajta vörösbor kíséretében, lakmározásra inspirál és egy jól elkészített zúzapörkölt is nagy népszerűségnek örvend.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A zúzát alaposan tisztítsuk meg, a hártyát és a kemény inakat távolítsuk el. Mossuk meg váltott vízben és vágjuk kisebb darabokra.

A vöröshagymát szeleteljük kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. Amint a hagyma megpuhult, tegyük rá a zúzát. Kissé pirítsuk át, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a paprikakrémet, majd közepes lángon főzzük puhára.

A főzés végén, a zsírjára pirult pörkölthöz adjuk a tejfölt és a majoránnát, forralunk még rajta és tarhonya vagy nokedli kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!