Zserbószelet recept

Zserbószelet

Ennek a népszerű klasszikus édességnek többféle változata létezik, mely a csoki, dió és a sárgabarack harmonikus kombinációjának köszönheti népszerűségét.

Zserbószelet recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj vagy Rama
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 darab tojás sárgája
  • 1 darab tojás
  • fél dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 löttyintés rum

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • baracklekvár ízlés szerint

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Közben a tejben, csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt és a vajas keveréket. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk és három részre osztjuk.

A diót összevegyítjük a cukorral és a citromhéjával.

Mindegyik lapot 35×25 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük az első lapot, villával megszurkáljuk, majd elsimítjuk a lekvárt és megszórjuk a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg. Végül a harmadik lappal befedjük.

Az összeállított süteményt megszurkáljuk és egy órát kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a megkelt süteményt szép aranysárgára sütjük, ehhez nagyjából 25-30 perc szükséges. Eközben elkészíthetjük a kakaómázat, melyet a kihűlt sütemény tetejére simítunk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. szeptember
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!