Zsenge karalábéleves

Zsenge karalábéleves

A friss zöldségek, valódi vitaminbombák a szervezetünknek. A karalábé nyersen fogyasztva is kitűnő, de sokféle tavaszi étel készíthető belőle, ilyen például a zsenge karalábéból készített leves.

Zsenge karalábéleves

Hozzávalók:

  • 2 karalábé
  • 3 sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor lestyán
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg. A répát szeleteljük karikára, a karalábét vágjuk kisebb kockákra.

A vajat tegyük egy lábasba, hevítjük fel és szórjuk rá a zöldségeket. Takarjuk le fedővel, és magas hőmérsékleten kezdjük el párolni. Amikor elkezd kicsit pirulni, szórjuk rá a lisztet, pár percig még pirítsuk, majd húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük el és öntsük fel 1,5 liter vízzel.

Tegyük bele a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, lestyánt, sózzuk és szórjuk meg borssal, alacsony lángon, nagyjából 20 percig főzzük.

Amint a zöldségek megpuhultak, keverjük bele a tejfölt, a zúzott fokhagymát, adhatunk hozzá tésztát is, főzzük puhára. Tálalásnál, díszítsük finomra vágott petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. június
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!