Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Az ésszerű táplálkozás nagy részét a zöldségek teszik ki. A zöldborsófőzelék vitaminokban gazdag, könnyen emészthető és pillanatok alatt elkészül.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • só,
  • pici cukor

Elkészítés:

A borsót tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítsük sóval, pici cukorral és főzzük puhára. Mirelit vagy üveges borsót nem kell sokáig főzni, mert pillanatok alatt készül el.

Közben készítsünk világos vajas rántást, amit hideg vízzel engedjünk fel, keverjük simára és adjuk a főzelékhez.

Zöldborsófőzelék

Ezután adjuk hozzá az aprított petrezselymet, forraljuk fel, ha szükséges adjunk hozzá még sót vagy cukrot. Folyamatos keverés mellet öntsük hozzá a tejet is.

Különféle sültekkel, tükörtojással vagy natúrszelettel kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!