Zöldbableves tejfölösen

Zöldbableves tejfölösen

A nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka a zöldbab. Leginkább, tartalmas leves formájában kerül az asztalokra.

Zöldbableves tejfölösen

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárga hüvelyű vajbab
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • kis csokor petrezselyem
  • 2-3 szál lestyán

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a zöldbabot, és áztassuk be. Csöpögtessük le, majd a két végét késsel vágjuk le, az oldalakon előforduló szálkákat huzzuk le. Ezután váltott vízben, többször mossuk meg. Egy kisebb marék zöldbabot tegyünk vágódeszkára, és szeleteljük tetszés szerint.

Tegyük egy lábosba a zöldbabot, adjuk hozzá az aprított zöldségeket, tegyük bele a vöröshagymát, paradicsomot, paprikát és összekötözött lestyánt. Öntsük fel nagyjából 2,5 liter vízzel, sózzuk, szórjuk meg borssal, és forraljuk fel. Forrás után, vegyük vissza a lángot és lefedve főzzük puhára.

Közben készítsük el a paprikás rántást , ha a bab már majdnem kész, öntsük a levehez a rántást, tegyük bele az zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és forraljuk pár perc erejéig. Egy tálkában csomómentesre keverjük a tejfölt, a leveshez adjuk és még egyet forralunk rajta.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!