Virágokkal kevert cukor

Virágokkal kevert cukor

Erre a célra édeskés aromájú virágokat érdemes használni: bodza, akác, levendula, orgona, rózsa, ibolya. (a kertemben ezek a virágok találhatók)

Virágokkal kevert cukor

Használjunk tiszta, jól zárható, üveget.
Töltsük egyharmadig cukorral (barna cukor, kristálycukor, ki mit szeret) szórjunk rá egy marék apró virágszirmot, majd ismét egy réteg cukor, megint szirom, végül cukrot a tetejére, de maradjon egy jó centiméteres hely.

Zárjuk le szorosan, és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. Naponta rázzuk meg, ugyanis tömbbé áll össze a nedvességtartalomtól. A virágszirmok napokon belül megbarnulnak, de ez az aromáján semmit sem változtat.

Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz.

Bodza cukor
Barna cukorból készítem, és nem szoktam finomra őrölni a cukrot. Nagyon különleges ízt kölcsönöz a teának, ezért az elkészült teát szűröm le. Mellesleg ezzel a módszerrel fürdősót is készítek, csak cukor helyett tengeri sót és fűszernövényeket is használok.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!