Vegán fánk recept

Vegán fánk

Korlátok közé szorítva döntöttem a fánk mellett, hiszen így még nem készítettem el. Kissé izgultam is az állaga miatt, de az elkészült fánkok kissé tömörebbek, ugyanakkor ízletesek lettek.

Vegán fánk

Hozzávalók:

  • 300 gramm durumliszt
  • 200 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 140 gramm eritrit
  • 250 ml víz
  • 60 ml olaj
  • 8 gramm élesztőpor
  • csipetnyi só

Aroma:

  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 narancs és citrom lereszelt héja
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés:

Öntsünk tálba 25 gramm lisztet, tegyük hozzá az élesztőt és keverjük össze 100 gramm vízzel. Tiszta konyharuhával takarjuk le, tegyük meleg helyre, és hagyjuk kelni egy órán keresztül. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot és alaposan dolgozzuk ki.

Vegán fánk

Ismét takarjuk le, és tegyük félre kelni, két órán keresztül. A megkelt tésztát lisztezett felületen hajtogatjuk, és egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk.

A formázáshoz, tetszés szerint válasszuk meg a méret. Helyezzük a formázott tésztát szilikonnal bélelt tepsire, és meleg helyen pihentessük 40 percig!

Vegán fánk

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt elkészül vagy süssük olajban a megszokott módon. Szórjuk meg eritrittel és kakaómáz kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. december
h k s c p s v
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!