Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

A puha állagú, szaftos kakaós piskóta gazdag csokoládékrémmel van nyakon öntve. Roppant egyszerű az elkészítése, jól eltartható és igazán finom csokoládés sütemény.

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Hozzávalók:

Tészta:

  • 22,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • másfél teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 375 ml víz
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál almaecet

Máz:

  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2,5 dkg kókuszvaj
  • 5 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé

Összeállítás:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.

Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni.

A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

Tipp:

Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. június
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!