Vanília puding házilag

Vanília puding házilag

Pudingot készíteni nem ördöngösség, alig tart tovább, mint a zacskós társai. A vanília puding elkészítése, mindössze 15 perc és sokkal finomabb.

Vanília puding házilag

Hozzávalók:

  • 1/2 liter tej
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 30 gramm kukoricakeményítő

Elkészítés:

A tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét, tegyük fel forralni.

Amíg a tej melegszik, keverjük habosra a porcukrot a tojások sárgájával és a keményítővel. Pár kanál tejjel hígítsuk fel a masszát, majd húzzuk le a tűzről, és folyamatos keverés mellett csurgassuk a tejbe.

Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, sűrítsük be a pudingot. Nem szükséges forralni, csak folyamatos keverés mellett főzni, ez mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Készítsünk elő tálkát vagy poharat, töltsük bele az elkészített pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Tálalásnál, gyümölccsel, tejszínhabbal vagy piskóta darabokkal gazdagíthatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. július
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!