Tzatziki
Aki grillezni akar, nem csak a húsokról gondoskodik. Egy igazi grillpartiról a megfelelő “kísérők” sem hiányozhatnak.

Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 400 gramm joghurt
- 125 dkg sovány túró
- 150 gramm tejföl
- 5 db fokhagymagerezd
- csokor petrezselyem aprítva
- só
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, leitatjuk, vékony reszelőn lereszeljük, sóval megszórjuk. Kis ideig állni hagyjuk.
A joghurtot a túróval és a tejföllel simára keverjük. Az uborkát és a tört fokhagymát, beleforgatjuk, végül az aprított petrezselyemmel megszórjuk.
A tzatziki egy sűrű, masszív saláta, ezért elkészítés előtt, érdemes a joghurtot szűrőbe tenni és lecsöpögtetni. Tegyük hűtőbe pár órára, így az ízek összeérnek.
Vélemény, hozzászólás?