Tüzes pecsenye

Tüzes pecsenye

A családot nem könnyű különlegességekkel elkápráztatni, viszont ennek a pecsenyének a szokatlan ízvilágával igazi meglepetést tehetünk az asztalra.

Tüzes pecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés karaj
  • 2 chilipaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • zsálya levél
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Tüzes pecsenye
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!