Tüzes pecsenye

A családot nem könnyű különlegességekkel elkápráztatni, viszont ennek a pecsenyének a szokatlan ízvilágával igazi meglepetést tehetünk az asztalra.

Tüzes pecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés karaj
  • 2 chilipaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • zsálya levél
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Tüzes pecsenye
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!