Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

A legkedveltebb sós sütemények egyike, a megunhatatlan pogácsa, de ezúttal túrós változatban.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojássárgája a tetejére
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • ízlés szerint szezámmag, köménymag, mák

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, a tehéntúrót szitán törjük át, a hideg vajat durva reszelőn megreszeljük. A lisztbe, ízlés szerint sót teszünk, jól összekeverjük, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és 3 centiméter vastagságú lappá nyújtjuk.

Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a pogácsákat papírral bélelt sütőlemezre tesszük, tojássárgájával megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, köménnyel vagy reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük.

A tehéntúrót szitán feltétlenül törjük át, így a túró a tésztamasszában egyenletesen elosztódik. A hideg vajat, azért reszeljük, mert így könnyebb a liszttel és a túróval összegyúrni. Ha lisztet átszitáljuk, levegősebb és könnyebb lesz a tészta.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!