Túrós pite recept

Túrós pite recept

A szaftos házi túró örök kedvenc. A puha tészta közé kevert gazdag túrós töltelék pedig megunhatatlan. A túrós pite egyszerűen készíthető, házias sütemény, amit most alakbarát változatban mutatok be.

Túrós pite recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 8 dkg fruktóz
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb evőkanál tejföl
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg mazsola (opcionális)

Tetejére:

  • 1 evőkanál joghurt

Elkészítés:

A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, fruktózt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós masszába.

Az elkészített tölteléket rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.

Az elkészült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük, és meghintjük fruktózzal.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!